Ölands Litteraturdag!

posted in: 2022, EVENEMANG, SENASTE NYTT! | 0

Författarcentrum syd presenterar tillsammans med Ölandsförfattarna, Borgholms kommun och Litteraturnod Vimmerby en Litterär salong i Borgholm och välkomnar till både författarsamtal, boksignering och trevligt mingel!

Fredagen den 17 juni. Öppet för alla litteraturintresserade, kostnadsfritt!
Vi gör även en historisk vandring kl 12-13, begr antal platser, föranmälan till https://forfattarcentrum.se/minga-pa-oland
Program:
FÖRFATTARSAMTAL
Drottning Victorias Vilohem, Borgholm
14.00-14.45 Att tala om det mest förbjudna
Ett samtal mellan Charlotte Sirc, Mimmi Kovačević och Tove Folkesson om boken Han köpte min tystnad. En självbiografisk skildring av en uppväxt präglad av sexuella övergrepp av den manipulative styvfadern, men också om hur man gör upp med det förflutna och går vidare.
15.00-15.45 Kvinnokungen Christina
Hur är det att vara kvinna i en mansdominerad värld och varför har historieskrivningen framställt en av våra mest spännande monarker som en manhaftig tråkmåns? Gabriella Håkansson samtalar med författaren Kristina Sjögren om hennes uppmärksammade historiska roman Kvinnokungen, där ett helt nytt perspektiv ges på Christina.
16.00-16.45 Ensamhetsträning på Öland
Poeten Hanna Hallgren fick Sveriges Radios Lyrikpris 2022 för boken Ensamhetsträning med Majken Johansson, som handlar om Majkens och författarens egna erfarenheter av att växa upp som homosexuella inom Frälsningsarmén. Anna Winberg Sääf samtalar med Hanna Hallgren om boken och om att vara författare på Öland.

Lämna ett svar