Ölandsförfattarnas eget Ö-hänge!

Vi bad silversmeden Birgitta Andersson utveckla ett halsbandshänge i silver baserat på Ölandsförfattarnas logotype. Resultatet har blivit ett mycket vackert och stilrent silverhänge som du kan beställa via oss här på webbsidan.

Så här beskriver Birgitta smycket:

”Tankarna till formen av logotypen och smycket kom när ni bad mig göra något som symboliserar Öland. Väderkvarnar med mera var helt uteslutet. Det skulle vara en ren och enkel form. Ingen turistsak som man sedan lägger i en låda, och inte använder. Ville skapa ett smycke som kan bäras oavsett om man bor på Öland, är sommargäst, turist eller varför inte författare från Öland.
Så jag skissade på en enkel rund form som blev till ett ö och som ändå inte behöver vara en bokstav. Silver är det material jag helst gillar att jobba med och för mig representerar materialet renhet, enkelhet och havet. Valde att hänga smycket i en tunnare kedja då jag ville att blicken skulle dras till själva smycket och inte störas av kedjan. Hela smycket är gjort i 925 silver.
Halsbandets längd har jag gjort i två längder: 42,5 cm och 45 cm med låset. Går ju självklart att få i annan längd också, men bör inte vara längre än de två längder jag erbjuder”.

 

Så här beställer du Ö-hänget

Beställ smycket direkt från silversmed Birgitta Andersson via mejl: birgitta031ml@yahoo.se

Pris: 1190:- plus frakt. Betalas till swish 070-256 92 42.

Om du har frågor om smycket går det så klart bra att mejla eller ringa Birgitta, tel nr samma som swish nr.

Silversmed Birgitta Andersson bor i Mölndal, men besöker gärna och ofta Öland!
Birgitta jobbar med silverarbeten i sin ateljé.